Stop navigatie

Simulatie software

Disclaimer

  • De vermelde drone-simulators werden aangekocht met eigen budget. In geen enkele vorm ontvang ik compensatie voor vermelding van deze games.
  • Een standaard gamecontroller zoals voor de XBox of Playstation voldoet niet voor dronevluchten. Best wordt er geïnvesteerd in een degelijke zender die via USB als gamecontroller kan functioneren.
  • Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar LiftOff omwille van de finished look en feel, de multiplayer mogelijkheden en de geweldige community.

Auteur: Stijn Boutsen

LiftOff

LiftOff website

https://store.steampowered.com/app/410340/Liftoff_FPV_Drone_Racing/

Dit is de dronesimulator die werd aangekocht voor het medialab @ campus kaai.

We verkiezen deze door de hoge graad van realisme doch hoge fun factor. Daarnaast worden er momenteel veel extra uitbreidingen aan de simulator toegevoegd die gratis of relatief goedkoop worden aangeboden.

Tijdens multiplayer games is het mogelijk om de races van andere piloten te volgen alsof je ze zelf zou vliegen. Dit kan helpen met nieuwe manouvers aanleren en snellere lijnen in het parcour te ontdekken. De LiftOff-community is zeer aangenaam en de veteranen staan maar al te graag klaar om nieuwkomers de nieuwe hobby aan te leren. 

Er bestaat ook LiftOff: Microdrones waarbij je het indoor vliegen kan oefenen. Deze versie van liftoff is iets moeilijker voor beginners daar het kleine omgevingen zijn om in te vliegen.

Uncrashed: FPV drone simulator

Uncrashed: FPV drone simulator op STEAM

Dit is ook een goede simulator die grafisch beter is dan Liftoff. Daarnaast vinden er op sommige maps rally races plaats waar je met je drone kan tussen vliegen.

Spijtig genoeg lijkt dit nog meer op een work in progress dan een afgewerkt product (als je het level start valt de drone uit de lucht op de grond). Je kan een heleboel instellingen van de simulatie aanpassen, zoals bv de zwaartekracht, maar het duurt even voor je deze goed hebt en de aangeboden presets zijn niet geweldig imo. De besturing bleef voor mij log en stroperig aanvoelen. Daarnaast vraagt de grafische pracht heel wat vermogen van je computer.

Dit artikel valt onder de licensiebepalingen van Creative Commons Naamsvermelding Non-commercial Gelijk delen License 4.0